29 januari 2020: Lezing Rembrandt en de Bijbel

Lezing door J.H. Hamoen
29 januari 2020: Lezing Rembrandt en de Bijbel
Eind oktober was de heer Hamoen bij ons te gast in Hurdegaryp om een lezing te geven over Rembrandt en de Bijbel. Helaas moesten we de avond voortijdig afbreken in verband met de stroomstoring. Gelukkig beloofde de heer Hamoen terug te komen! We zijn erg blij te kunnen melden dat hij op woensdag 29 januari a.s. opnieuw bij ons te gast is. Belangstellenden die de vorige keer aanwezig waren, worden uitdrukkelijk uitgenodigd óók ditmaal te komen! En was u de vorige keer wellicht verhinderd? Deze nieuwe kans laat u vast niet lopen!
 
lees meer »
 
12 februari 2020: Workshop Handlettering

Workshop handlettering
12 februari 2020: Workshop Handlettering
Anneke Jager van Boekhandel Burgum verzorgt vanavond een leuke workshop Handlettering. Ze zorgt voor mooie voorbeelden, zodat we direct geïnspireerd raken. Neem je favoriete Bijbeltekst (trouwtekst?) mee of een andere tekst die je aanspreekt. Bijvoorbeeld een regel uit een gedicht of songtekst. Gebruik van alle materialen is bij de prijs inbegrepen.
 
lees meer »
 
18 maart 2020: lezing gendertransitie

Anne de Groot
18 maart 2020: lezing gendertransitie
Seksuele- en genderdiversiteit is een veelbesproken thema. Waar voorheen met name werd gediscussieerd over homoseksualiteit, lijkt het debat nu meer te verschuiven naar genderidentiteit. Anne de Groot is waarnemend directeur van COC Friesland. Tijdens deze lezing zal ze uitleg geven over genderkwesties en gaan we in gesprek met elkaar en met een ervaringsdeskundige over gender en gendertransitie en de daarbij horende maatschappelijke vraagstukken en persoonlijke ervaringen.
 
lees meer »
 
Vorming en toerusting

Vorming en toerusting
De commissie Vorming en Toerusting organiseert aansprekende lezingen, excursies, workshops, filmavonden en andersoortige avonden. Door te kiezen voor gevarieerde en actuele thema’s, proberen we een breed publiek (zowel kerkelijk als niet-kerkelijk, zowel van binnen als van buiten Hurdegaryp) te interesseren. Tijdens de avonden wordt verdieping geboden en is er voldoende tijd om met elkaar in gesprek te raken en elkaar beter te leren kennen. 
 
lees meer »
 
Nieuwsbrief V&T

Nieuwsbrief V&T
Wilt u vrijblijvend op de hoogte worden gehouden van de activiteiten van Vorming en Toerusting? Geeft u zich dan op voor de e-mailnieuwsbrief door een mailtje te sturen naar . Uw gegevens worden niet gedeeld met derden en u kunt zich te allen tijde afmelden.
 
lees meer »
 
Leen ’n film!

Leen ’n film!
Heeft u de voorgaande filmavonden van Vorming en Toerusting gemist, of wilt u een film thuis gewoon nog eens bekijken? Onze collectie bestaat inmiddels uit acht mooie films met inhoud, die u op verzoek kunt lenen.
 
lees meer »